Ontdek Kreta!

Heerlijke stranden, een stralende zon en een verfrissend briesje; Welkom op Toeristisch Kreta! Met onze Kretenzische roots helpen wij jou om alles te weten te komen over jouw vakantie naar Kreta.

Plaatsen op Kreta

Bezienswaardigheden op Kreta

Veelgestelde vragen

    Naar Kreta op vakantie

    Ga je binnenkort op vakantie naar Kreta of ben je op zoek naar meer informatie en inspiratie met betrekking tot deze bestemming? Dan ben je op Toeristisch Kreta aan het juiste adres. Op onze website vind je alles wat je moet weten voor je vakantie op het grootste eiland van Griekenland.

    Altijd al gedroomd om een bezoekje te brengen aan Knossos, de Samaria kloof of Spinalonga? Alles wat Kreta te bieden heeft, ontdekt je op onze website.

    Griekse eilanden: dé zomervakantie in Griekenland

    Elk Grieks eiland heeft zijn eigen vibe. Van alle Griekse eilanden is Kreta het grootste en meest populaire; en niet voor niks. Je vindt hier de mooiste stranden, indrukwekkende kloven en enorm veel culturele bezienswaardigheden. De mix van grote steden als Agios Nikolaos en Rethymnon en de kleine dorpjes hoog in de bergen vormen een mooie contrast wat het eiland karakteriseert.

    Enorm populair onder de Nederlanders zijn de badplaatsen Chersonissos en Malia. Families met kinderen kiezen vaak voor plaatsen zoals Elounda of Chania.

    Heb je een reis naar Kreta geboekt en ben je nog opzoek naar meer informatie en inspiratie met betrekking deze bestemming? Met de hulp van onze lokale gids hebben we leuke tips en blogs over Kreta, waardoor je helemaal klaar ben voor je trip naar het eiland.

    Naar Kreta heel het jaar door

    Het klimaat op Kreta is heel het jaar door geschikt voor een vakantie. Hoewel het in de winter niet zo warm is dat je op het strand kan liggen, zijn er genoeg andere plaatsen die je kan bezichtigen. Mensen die vaker naar Kreta gaan kiezen er vaak juist voor om in het voorjaar of het najaar op vakantie te gaan, omdat het weer aangenamer is als je diverse activiteiten wilt ondernemen.

    Een andere reden waar Kreta en alle Griekse eilanden voor bekend staan is eten. Eten in Griekenland is een hele ervaring. Het gaat niet alleen om het eten zelf maar ook om heel de sociale sfeer die er omheen hangt. Het proeven van lokale producten onder het genot van een wijntje in de open lucht is niet met woorden te omschrijven. Dat moet je ervaren.