De 4 beste hotels in Heraklion centrum

Geplaatst op 24 juli 2021 - Geschreven door Toeristisch Kreta

Ben je op zoek naar een vakantieverblijf waar het barst van het leven? Ben je graag tussen de locals, wil je genieten van de adembenemende rooftop bars en lokale restaurantjes? Dan is het centrum van Heraklion een absolute aanrader.

Waarom in Heraklion verblijven?

Wellicht dat Heraklion niet gelijk het eerste is waar je aan denk om te verblijven op Kreta. Veel mensen kijken gelijk naar een hotel dat aan het strand ligt of juist helemaal in de bergen. Maar verblijven in het centrum van Heraklion kent veel voordelen. Allereerst zit je op loopafstand van de meest trendy cafés, rooftop bars en eetgelegenheden van het eiland. Heraklion is de hoofdstad van Kreta en barst van het leven. Vooral in de avond trekken de locals massaal naar het centrum. Verder ben je binnen 20 minuutjes op het strand of bij andere culturele bezienswaardigheden zoals Knossos.

Hieronder onze 5 favoriete hotels in het centrum van Heraklion.

1. Lato Boutique Hotel

lato boutique hotel

Het Lato Boutique Hotel ligt tegenover de oude stadshaven en beschikt over een restaurant met bar op het dak, dat een adembenemend uitzicht biedt op het Venetiaanse Fort van Heraklion. Het hotel biedt genoeg comfort. Zo kun je ontspannen in een hot tub, 18 uur per dag genieten van de roomservice. Kom je voor een zakelijk reis? Dan kun je gebruik maken van een aantal multifunctionele ruimtes en conferentiezalen met capaciteit tot 350 personenen.

2. Capsis Astoria Heraklion

Het beroemde Capsis Astoria Heraklion ligt naast het archeologisch museum. Dit is misschien wel het meest centraal gelegen hotel van Heraklion. Capsis Astoria biedt moderne kamers en beschikt over een zwembad en een cafe/restaurant op het dak met uitzicht op Heraklion en de oude Venetiaanse haven.

De luchthaven van Heraklion ligt op slechts 5 km afstand. Direct buiten het hotel stopt een bus die regelmatig naar stranden en verschillende bezienswaardigheden rijdt.

3. Aquila Atlantis Hotel

Het 5-sterrenhotel Aquila Atlantis Hotel ligt op 200 meter van het Archeologisch Museum van Iraklion. Ook dit hotel beschikt over een rooftop zwembad met een onbelemmerd uitzicht over de haven. Verder is het hotel een elegant ingericht restaurant, een half overdekt zwembad en zes multifunctionele ruimtes voor zakelijke doeleinden.

Het Aquila Atlantis Hotel bevindt zich op 2 km van de haven van Iraklion met verbindingen naar Piraeus, op 4 km van de internationale luchthaven Nikos Kazantzakis en op 6 km van de archeologische vindplaats Knossos.

4. Galaxy Iraklio Hotel

Galaxy Iraklio Hotel is een uitstekende keuze als je houdt van luxe. Dit 5-sterrenhotel ligt in een chique wijk van Heraklion en beschikt over 2 gastronomische restaurants, een groot zoutwaterzwembad en een wellnesscentrum. De luxe kamers hebben een balkon met uitzicht op het zwembad en de stad. Sommige kamers zijn voorzien van een bubbelbad en er zijn ook hypoallergene kamers beschikbaar.

Het centrum, met winkels en historische bezienswaardigheden, is te voet in 10 minuten te bereiken. De archeologische vindplaats Knossos bevindt zich op 10 minuten rijden, en de internationale luchthaven van Heraklion ligt op 5 km afstand.

Geschreven door Roberto

Roberto is jouw lokale gids. Hij is geboren en opgegroeid op Kreta en kent alle hotspots van het eiland. Met zijn kennis van de Griekse cultuur en zijn grote liefde voor het eiland neemt hij jou graag mee op ontdekkingstour.

» Terug naar overzicht

Regio's binnen Kreta

Plaatsen op Kreta

Bezienswaardigheden op Kreta